vaikiskos kuprines

Vaikučiams ruošiantis į kelionę ar išvyką prie jūros, ar pasivaikščiojimams parke, svarbu pasiimti su savimi norimą žaisliuką, ar kitus jiems svarbius daiktus. Kadangi augdami mažyliai tampa vis labiau nepriklausomi, todėl, mielai susipakuoja savo daiktus į žaismingas, mėgstamas ir patogias kuprines. Vaikiškų kuprinių pasirinkimas platus: su dinozaurais, slibinais, tigriukais, liutukais, boružėm, drugeliais, beždžioniukais, asiliukais, todėl kievienas vaikas gali pasirinkti kuprinę su savo mėgstamu herojumi.

Spalvingo ir žaismingo dizaino vaikiškos kuprinės patinka ne tik mažiausiems, bet ir jų tėveliams į jas galėsite sutalpinti gertuvę ar mėgstamiausią vaikučio žaisliuką. Visose 1-3m. Vaikiškose kuprinėse yra prisegami dirželiai, leidžiantys tėveliams kontroliuoti savo vaikučius, kad nenuklystų, tuo pačiu padedant išlaikyti pusiausvyrą patiems mažiausiems, kurie dar tik pradėjo vaikščioti. Svarbu vaikučiui leisti savarankiškai susidėti norimus daiktus į kuprinę.

Kaip tinkamai paruošti vaiką mokyklai?

Su vaiku, jeigu jis nelankė priešmokyklinio ugdymo grupės toje mokykloje, nueikite iki mokyklos. Ap vaikščiokite, pasižiūrėkite, kur bus klasė, kaip nueiti iki valgyklos, tualeto. Pirmosiomios dienomis, net jeigu gyvenate šalia mokyklos, verta kartu nueiti prie jos, priminti kelio ženklus, atkreipti dėmesį į pavojingas vietas. Tėvų pareiga ne tik saugoti vaiką, bet ir mokyti jį saugotis, skatinti vaiko savarankiškumą. Vaiką reikėtų mokyti pasiplanuoti, ką veiks rytoj ir tam pasiruošti, nors tai būtų paprasti darbeliai ar veiksmai, tarkime susidėti daiktus, susidėti kuprinę ir pasiimti tuos daiktus, kurių jam reikės rytojaus pamokoms, o ne visai savaitei.

Kaip palengvinti vaiko prisitaikymą prie mokyklos?

Su vaiku kalbėkites. Paklauskite vaiko, kaip jam sekasi mokykloje, ar susirado draugų, ar patinka mokytojai. Jei jis dėl ko nors nerimauja, ar bijo- nenuvertinkite, nesijuokite, nebauskite dėl to, geriau pasakykite, kad daug kas bijo naujų dalykų. Daugeliui vaikų būna ramiau, kai jie turi su savimi kažką pažįstamo. Tai gali būti nedidelis žaisliukas, nuotrauka, knygutė, kas mokykloje galėtų priminti namus. Kalbėdami su vaiku, pabrėžkite teigiamus dalykus, kad mokykloje galima susirasti naujų draugų, išmokti naudingų dalykų.