Plastikiniai langaiPrieš renkantis langų tiekėją, reikėtų žinoti, kuriuos ir kiek langų ruošiatės keisti. Vertėtų ir išsimatuoti langus, nors dauguma langų pardavėjų juos vis tiek išmatuoja jau vietoje, tačiau taip bus galima gauti aiškesnį preliminarų pasiūlymą. Nepamirškite apgalvoti ir spalvų. Taip pat langų pasirinkimui įtakos gali turėti šeimyninė padėtis, tarkime, jei turite mažų vaikų, galbūt geriau bus rinktis langus su papildomais saugumo sprendimais.

Pagrindinis plastikinių langų pasirinkimo kriterijus yra jo gebėjimas išlaikyti šilumą. Šilumos laidumą lemia rėmas ir stiklo paketas. Šilumos perdavimo koeficientas yra žymimas raide U ir matuojamas W/m2K. Šilčiausi langai gali siekti 0,7 W/m2K ir dar mažiau. Pagal galiojantį statybos techninį reglamentą, gyvenamuosiuose namuose naudojamų langų koeficientas neturėtų būti didesnis nei 1,4 W/m2K, trijų stiklų langams reikalavimai dar didesni (iki 1–1,2 W/m2K). Didesni langai turi geresnę Uw reikšmę, dėl to, kad šaltesnį rėmą kompensuoja šiltesnis stiklo paketas.

Kitas svarbus pasirinkimas – tai žaliava, iš kurios pagamintas rėmas. Geriausia, jei langų rėmai pagaminti iš pirminio, neperdirbto plastiko, taip pat jų gamyboje neturi būti naudojami švino stabilizatoriai. Kiti galimi kriterijai – paties profilio storis bei kameros sienelės storis. Vis dėlto, šie aspektai svarbūs tiek, kiek tai susiveda į galutinį rėmo šilumos laidumą už kurį dar svarbesnis paties lango laidumas.

Plastikiniai langai turi būti stabilūs ir išlaikyti dideles apkrovas, taip pat patikimi ir patogiai valdomi bei turėti solidžią apsaugą nuo įsilaužimo, atrodyti lengvi ir patrauklūs. Renkantis apkaustus reikia atkreipti dėmesį į tai kiek apkaustai turi reguliavimo galimybių. Sandarumas taip pat labai svarbus aspektas, nes net ir turint sandariausius stiklo paketus bei rėmą, jų savybių pilnai neišnaudosite, jeigu šaltis prasiskverbs pro tarpus tarp jų.